Whatever the Weather - over Bruno van den Elshout

Mijn naam is Bruno van den Elshout. Ik ben in 1979 geboren in Den Haag en heb er, op drie jaar na, mijn hele leven gewoond.

Hoewel ik oorspronkelijk International Business studeerde, heb ik de afgelopen 10 jaar autonoom gewerkt. Eerst als fotograaf, later als kunstenaar. Vóór Whatever the Weather werkte ik aan twee grote projecten. Aan Us Europeans in 2007, toen ik een jaar lang door alle 27 EU landen reisde om 2700 jongeren te interviewen over hun dagelijks leven.

In 2012 fotografeerde ik een jaar lang ieder uur de horizon voor mijn project NEW HORIZONS, dat in 2014 ook als kunstwerk-in-boekvorm verscheen. Whatever the Weather is mijn enige project voor 2018, en het eerste grote sinds NEW HORIZONS, en tegelijk ook het laatste grote project dat ik ambieer te ondernemen.

Leidend motief in mijn werk is de wens om uit te nodigen tot ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. Ik doe dit met de bedoeling om nieuwe, constructieve en duurzame manieren van samenwonen, -werken en -leven al onderzoekend in de praktijk te brengen.
Sinds Whatever the Weather...

...werk ik aan een gelijknamig kunstwerk-in-boekvorm waarover je elders op deze website kunt lezen. Anno 2021 ben ik geleidelijk van beeld als belangrijkste medium aan het overstappen naar geluid. En registreer ik onder de naam Alle tijd van de Wereld ontmoetingen zoals ik die eerder voor Whatever the Weather ondernam. Vanuit rust, ruimte en onverdeelde aandacht. Wederom met een vooropgestelde lengte (in dit geval 1 of 3 uur in plaats van 8), en zonder vooropgestelde inhoud.

Als je benieuwd bent op de hoogte te blijven van het boek, tentoonstellingen, lezingen en/of de toekomstige ontmoetingen die ik publiceer, schrijf je dan graag in voor mijn nieuwsbrief Mee op Avontuur.


Vertellen

Mocht je meer over mij willen lezen en/of over andere projecten waaraan ik werk of heb gewerkt, kijk dan graag op mijn website www.photologix.nl. Je kunt me ook vinden en volgen op LinkedIn en Facebook.

Ik ben doorlopend op zoek naar gelegenheden om mijn werk te laten zien en erover te vertellen. Tip me graag als je iets wilt aanvangen met Ontmoeting en het uitnodigen daartoe. Of als je in je organisatie, team of gezelschap een opening wilt maken naar het bespreken van thema's als inclusiviteit en (mede-)menselijkheid.

Als het je leuk lijkt om me uit de losse pols over mijn werk te zien/horen vertellen, dan vind je deze video misschien leuk om te bekijken:

Still uit opname van Daan van Bergen, Stand up Stories #1, november 2019


Mee op avontuur

Mee wandelen op maandag

Lees meer over het boek