Over Wezenlijke Ontmoeting

Wezenlijke Ontmoeting. Dat is mijn reisthema voor 2018. Een ontmoeting waarbij zo min mogelijk omstandigheden of tussenkomstigheden die ontmoeting in de weg staan. Een ontmoeting zonder haast, die voorbij gaat aan gangbare beperkingen in tijd en ruimte. Zodat we onze aandacht kunnen richten op onszelf, elkaar en de ontmoeting. Om te zien wat die in die onvoorwaardelijkheid mogelijk wordt dat dat anders misschien niet wordt.

Ik beschouw de vaardigheid om wezenlijk te ontmoeten als een bijzonder belangrijke in de tijd waarin we leven. Wanneer ik me die vaardigheid (terug) eigen maken, geloof ik dat dat mij helpt om bij te dragen aan meer vitaliteit en warmte. Zowel voor mij zelf als in mijn nabije omgeving. In de Nederlandse samenleving en het hele wereldgebeuren. Ik zie het verkennen van de wezenlijke ontmoeting als datgene wat mij in 2018 te doen staat. Met Whatever the Weather geef ik daaraan gehoor, erop vertrouwend dat - door dat te doen - wordt voorzien in alles wat daarvoor nodig is.

Wat voorafging

In 2007 interviewde ik al eens 2700 Europese jongeren terwijl ik een jaar lang door alle lidstaten van de Europese Unie reisde. Ik leerde van dat project, Us Europeans genaamd, hoeveel energie het geeft om precies te doen wat je te doen staat. En hoe niet terug te deizen van ideeën die in strijd zijn met waar ik zelf in geloof.

In 2012 onderzocht ik met mijn project NEW HORIZONS hoe ik Rust en Ruimte zichtbaar en deelbaar kon maken. De rust en ruimte die ik dankzij NEW HORIZONS heb leren toegankelijk maken, stel ik graag ten dienste van de 144 wezenlijke ontmoetingen die ik in het kader van Whatever the Weather wil beleven. En in alle ontmoetingen daarbuiten.

Het idee voor Whatever the Weather ontstond toen ik in de zomer van 2017 een blogpost schreef over mijn wens om in 2020 het TV-programma Zomergasten te presenteren. In het verlengde van die blogpost, en de vele reacties, vroeg ik me af hoe ik datgene waarvoor ik Zomergasten zou willen presenteren, in een eigen en onafhankelijke vorm zou kunnen ondernemen. Wezenlijke Ontmoeting bleek de essentie van die wens. Whatever the Weather uiteindelijk de vorm.

Over mijzelf

Mocht je meer over mij willen lezen en/of over andere projecten waaraan ik heb gewerkt, kijk dan graag op mijn website www.photologix.nl.


Bekijk portretten