Den Haag - NL, december 20221


Welkom, beste bezoeker,

Met Whatever the Weather wil ik je uitnodigen om de 144 mensen te ontmoeten met wie ik in 2018 één voor één een dag lang heb doorgebracht aan de Haagse Noordzeehorizon.

Wij stelden onszelf ten doel een wezenlijke ontmoeting te beleven. Die ontmoeting bestond uit een volledige werkdag die we samen met elkaar doorbrachten aan het Zuiderstrand in Den Haag, zonder van tevoren te weten wat we in 8 uur tijd samen zouden beleven. Elk van de 144 ontmoetingen eindigde met een portret die degene die ik ontmoette van zichzelf maakte op het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Het portret maakten zij met blote schouders, zonder make-up en zoveel mogelijk ontdaan van alle uiterlijke versieringen, op ooghoogte en met de horizon als achtergrond. Onder alle weersomstandigheden, zoals die op dat moment waren.

Na ontmoeting #144 op 30 december 2018 bleek nog een bijzondere ontmoeting aan het project te ontbreken. Die ontmoeting vond plaats op 5 oktober 2020, en bracht het totaal aantal ontmoetingen, en portretten, uiteindelijk op 145.

Wat je op deze website kunt zien en beleven

Je kunt hier lezen wat ik onder wezenlijke ontmoeting versta, en hoe mijn wens om wezenlijke ontmoetingen te beleven is ontstaan. En natuurlijk kun je zelf alle 145 mensen ontmoeten via de portretten die zij van zichzelf maakten.

Ook vertel ik met veel plezier over het boek dat ik samen met Sybren Kuiper en Wytze Fopma heb ontworpen. Sinds 19 november 2022 kun je het boek via deze website online bestellen.

Ik wens je veel plezier van mijn werk en groet je hartelijk,Bruno van den Elshout


Lees meer over wezenlijke ontmoeting

Of ga direct naar:

De portretten online

Het boek en de tentoonstelling